fırat kalkanı harekatı – Muhalif Sözlük
türk silahlı kuvvetleri ile suriyeli muhalifler(özgür suriye ordusu) ortaklığıyla gerçekleşmiş ve işid'in(ırak şam islam devleti) elinde bulundurduğu cerablus adlı bölgeye yapılmış harekattır.bölgenin kontrolü kısa süre içinde tsk ve öso'nun kontrolüne girmiştir. işid'ciler bölgeden kaçmıştır.desteklediğim ve kazanılan zaferden dolayı mutluluk duyduğum bu harekatın devam etmesini arzulamaktayım.bundan sonrası ise pkk/pyd kontrolündeki bölgelere yapılmasını istemekteyim. zira pkk/pyd'nin işid'den daha büyük bir tehlike olduğunu düşünmekte ve bu tehlikenin bertaraf edilmesi için kobani, kamışlı, haseke gibi pyd kontrolündeki bölgelerin temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum.hazır suriye'ye girmişken ve rüzgarı arkamıza almışken ilerleyip pyd/pkk'yı komple bitirmeyi öneriyorum.şahsen işid'e karşı kişisel bir öfkem yoktu. ama pkk/pyd'ye karşı öfkem var. haliyle pkk/pyd'ye karşı yapılacak operasyonları daha bir çoskulu karşılayacak ve daha yürekten destekleyeceğim.
abd'nin sözle desteklediği, rusya, suriye rejimi ve iran'ın karşı çıktığı harekat. yine masada saplarlar bize de, hiç değilse skim kalktı.
başlardaki şevk ve enerjimi kaybettirmiş harekattır.bugün itibariyle 31. gününe girmiştir ama büyük bir heyecan ve umutla beklediğim pkk/pyd'li teröristleri tarumar etme faliyeti halen başlamamıştır.31 gündür işid denilen fellah sürüsüyle uğraşıp duruyoruz. mevzu bahis deve sever bedevileri yenilgiye uğratmak bu kadar zor mu harbiden?eğer pkk/pyd yok edilmezse türkiye'nin beka sorunu hiç bitmez benim güzel politikacılarım, asker erkanım, milli savunma bakanım.ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. amerika'dan mı korkuyorsunuz, yoksa elinizi bağlayan başka birşey mi var bilmem ama bu pkk/pyd'yi şu an yok etmezseniz ileride onlar tüm bölgeyi yok edeceğini gayet iyi biliyorum.işid'le zaten dünyanın yarısı uğraşıyor, siz şu pkk/pyd ile uğraşın azıcık.deve sevenler, eşek sevenlerden daha tehlikeli değil.
El-bab operasyonu sırasında askerlerimiz hava saldırısına maruz kalmış; 3 askerimiz şehit olmuş ve 10 askerimiz yaralanmıştır. TSK "Saldırının rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendiriliyor" açıklamasında bulundu. Hükümetin bu aşağılayıcı saldırıya nasıl bir tepki vereceği merak konusudur.
suriyeliler parklarda sikişirken rusya'nın 3 askerimizi şehid ettiği harekat. ''siz yaptınız'' dahi diyemiyoruz tabii arkamızı yaslayacak bir batı da kalmayınca.
harekatın 98. günü itibariyle iyice boka batmıştır ve bu harekatı en çok destekleyen ben bile artık yetkililere küfür eder olmuşumdur.

98 gündür belirledikleri hedeflerin hiç birini yerine getiremeyen silahlı kuvvetlerimiz, bugün de iki astsubayını işid'e kaptırmıştır.
http://www.milliyet.com.tr/el-bab-operasyonunda-5-askeri-gundem-2353815/


koskoca iki tane özel kuvvetler askerini nasıl işid'in kaçırdığı(esir aldığı) ile ilgili hiç bir bilgi ve izahat vermeyen yetkililer, adeta dut yemiş bülbüle dönmüşlerdir.
Işid tarafından gerçekleştirilen üç ayrı bombalı saldırı ile 16 askerimiz şehit olmuş ve harekatın 121. gününe girerken şehit sayımız 37'ye ulaşmıştır.