ümit özdağ – Muhalif Sözlük
duruşuyla, seviyesiyle, kültürüyle, adamlığıyla milliyetçiler cahildir, mafyadır, kötüdür anlayışındaki insanların bile kendisine saygı duymasını, yanında iki laf edememelerini sağlayan akademisyen. hem yeniçağ'a dönüşü hem de devlet bahçeli ile olan görüşmesi sevindirmiştir.
mhp'ye ve yeniçağ'a tekrardan dönüşü milliyetci cenahta sevinç uyandırmış. duruşu ve entelektuelliği ile milliyetçi cenahta saygınlıgı olan bir şahsiyettir.
duruşuyla ve konuşmasıyla ve ilmi birikimiyle mhp'nin başına geçmesini dilediğim akademisyen.
21. YY Türkiye Enstitüsü genel başkanı.

muzaffer özdağ'ın oğludur. tokyo doğumludur.

türk milliyetçiliğinin güçlü ismi .

medeni bir insan.

konuşurken bağırmıyor,ikna kabiliyeti üst düzey ..
Devlet Bahçeli'nin emriyle komutasındaki yalaka kölelerce kurultayda dövdürülmüş insan...

ne demiştik, evet.. konuşurken bağırmıyor..
Karakter özelliği ile DEvlet Bahçeli'den farklı değildir.Onun gibi lider olamaz fakat Devlet Beğ gibi iyi bir öğretmen olur.KAdroları yetiştirebilir ama ülkücülere lider veya mhp'ye genel başkan olamaz...
Mhp'ye donup, tavana yalakalık yapmaya başlayana kadar saygı duyduğum bir insandı ama simdi diğerlerinden farkının kalmadığını üzülerek görüyorum
bbp için "(b: mhp'ye bir dış operasyondu)" şeklindeki açıklamasına kendisinin bu muğlak ifadesinden dolayı yanlış anlaşılmış bulunduğunu ve gerçekten de yanlış anlaşılmaya müsait olduğunu itiraf ederek hem facebook üzerinde hem de yeniçağ gazetesinde bu ifadesini düzeltmiş bir kişidir.
---------------alıntı---------------
NOT: 7 şubat 2011 akşamı NTV’de bir programda kullandığım muğlak bir ifade yanlış anlamalara neden olmuştur. 1965-1993 sürecinde MHP’nin aştığı zorlukları ve MHP’ye karşı düzenlenen iç ve dış psikolojik operasyonları anlatmıştım. Bazı BBP’li arkadaşlarımız, bu anlattıklarımdan BBP’nin bir dış operasyon sonucu kurulduğu gibi bir sonucu çıkarmışlar. Programı seyrettiğim zaman arkadaşlara hak verdim. Kullandığım muğlak ifade böyle anlaşılmaya müsatimiş. BBP’nin kurulma sürecini yakından bildiğini düşünen bir insan olarak, anılan süreçte bir dış operasyon olmadığını bilmekteyim. Bundan dolayı böyle bir ifadeyi kastederek kullanmadım. Sadece televizyonda konuşurken hızlı konuşmanın yarattığı bir muğlaklık söz konusu olmuş. Eğer aksini düşünseydim bunu da söyler ve yazardım. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile 1990’larda ideolojik ayrılıklarımız olmuştur. Ancak bu onu yiğit bir Türk milliyetçisi dost olarak görmemizi asla engellememiştir. Arkadaşlarımızı hiç üzmemeyi dilerdim.
---------------alıntı---------------
yine bu sözlükte bir entyrde okumuştum. kendisi mhp'nin televizyon yüzü olarak anılıyordu. elhak doğrudur. ve karşısındaki muhataplarına rakiplerine akademisyenliğinin gereği ile tek tek cevapları yapıştırabilmektedir. kaç akşamdır tartışma programlarında takip ettiğim kadarıyla akp ve chp ot-öküz gibi "herşeye evet"çi adaylar çıkarırken, mhp işe ciddiyetle yaklaştığına hepimizi tasdik ettirerek akademisyen ve umzanlarla bu seçime giriyor.

ümit özdağ'ın bu porgramlarla popularitesinin artmakta olduğu ve bedava reklamının yapıldığı gözümden kaçmadı. yoksa parayla mı çıkıyorlar? kaliteli yorumlarını fanatik akpli arkadaşlarım bile takdir ediyorsa ışık var demektir bu seçimde mhp için.