mhpnin diyarbakır mitingi – Muhalif Sözlük
3 mayıs türkçülükbayramında olması düşünülen etkinliktir. başbakanın "- (b: yerse) diyarbakır'a da gel." sözlerine cevap olabilecek ve gerçekleşmesi durumunda benim de hazır bulunacağım etkinliktir.
olacak iş olarak görmediğim bir durumdur diyebilirim diyarbakır'da yaşayan biri olarak...

adamı linç ederler..

yani şu durumda bile zaten bu bölgenin başından beri kaybedildiğini görebiliriz. resmen özerklik verilmesine gerek yok...
iktidarın anahtarıdır.Seçime 3/4 gün kala,MHP oraya gidecek,akla gelen gelmeyen bütün risk'leri alarak gidecek,Başına Geleceklere Razı olacak,Her Türlü muameleyle karşılaşacak,Diyabakır Dönüşü,arka arka'ya Ankara ve istanbul'da iki miting,13 Haziran Başbakan Bahçeli!
Demedi deme ibrahim!
bahçeli'nin özerklik vaadi vermediği, ''ne mutlu türküm diyene'' ile bitirdiği, türk bayraklarıyla dolu mitingdi. kendisine ''atatürkçüyüm, ulusalcıyım, türküm'' diyen chp seçmeni, ermeni-kürt kırmasının peşinden gitmeye devam etsin.
pkk'ya terör örgütü demediği, diyemediği, dışarda esip kükreyen, evinde karısından tırsan adam gibi yumuşacık yumoş mesajları veren bir bahçeli ile güne merhaba...
Kardeşlik iletileriyle sahillerdeki anti-kürt eğilimleri olan ve CHP'deki Kürtçü devrimi farkedip "tek çare faşistlerdir"diyen Kemalist, Ulusalcı kitleyi elinin tersiyle itmek anlamına geleceğini düşündüğüm etkinliktir.

Neyse ki kardeşlerin adı söylenmemiş Türk milleti vurgusu yapılmıştır. Ancak buna rağmen millet kavramını etniklerin toplamı manasına getirmeye çalışanlara malzweme verici nitelikte ifadeler de gözden kaçacak gibi değildir.
''bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat'' gibi sloganların bana ters ve boktan olduklarını daha önce değişik yerlerden yazmıştım. ama bunlar mhp'nin yurdun her tarafında dile getirdiği şeyler. bahçeli yozgat'ta da bunları söylüyor, bursa'da da. diyarbakır'da da aynı şeyleri söylemiş, özerklik, eyalet, çift anadil, anayasanın ilk 3 maddesinin değişimi gibi vaatler vermeden, ihanetin merkezinde ''ne mutlu türküm diyene'' ile mitingini bitirmiştir. ulusalcı seçmen türk ırkçısı oldu da haberimiz mi yok?