mehmet şimşek – Muhalif Sözlük
mevcut maliye nazırımızdır kendileri. sanal kumar şirketlerine 1.7 milyar tl (u: eski para ile katrilyon) para ceza kesip, sonra iptal ederek ülke ekonomisini idarede ne kadar kabiliyetli olduğunu göstermiştir. yine masa başında ne tür anlaşmalar yapıldı, allah bilir; yoksa ben mi çok kötü niyetliyim. ceza kesilen şahıslar: aydın doğan, mehmet emin karamehmet, ferit şahenk ve şansal büyüka. ama hamdolsun ekonomimiz dinç ve sağlam temeller üzerine kurulu olduğu için ve "deprem vergisiyle yol yapabilme" yeteneğine sahip bir hükümetimiz olduğu için bu 1.7 milyar tl'nin ülke ekonomisine girmesine ne gerek var dimi canııııım.

http://tinyurl.com/7s89s46

edit: http://tinyurl.com/bpys78a
çoğu akp'lin arazi olduğu mecliste 2 gündür muhaliflerle baş başa bırakılarak şamarlatılmış kürt. resmen üzgün surat. :(
65. hükümetin ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı. Muhtarından cumhurbaşkanına, herkezin ab'ye giydirdiği bir dönemde avrupa birliğini öven bir tivit atması ile hedef olmuş baş nazır yardımcımız. Toplanın anlatıyorum; biri demiş ki "ab çöküyor", o da demiş ki "ne çökmesi, adamlar huzur ve refah içinde". Sonra vay efendim sen misin öyle diyen. O ordan klavyeyi kapmış, biri son model İphone 7 plus'ını, öbürü tabletini... derken o onu tivitlemiş, öbürü onu ritvitlemiş, biri heşteg açmış... sonra mehmet şimşek demiş ki; "siz beni yanlış anladınız. Benimkisi durum tespiti. Yoksa ab'nin yaptıklarını tasvip etmiyorum". Muhalefet durur mu? Vay efendim "u dönüşü", "kıvırdı", "hökümet istifa" derken; bende sinirlendim tabii, açtım muhalif sözlüğü...(bkz:seguiremos adelante)(bkz:en komik komünist sloganları)(bkz:12 eylül 2010 referandumu)
Efenim davos'ta "Türkiye Esed'siz bir uzlaşmada ısrar edemez" beyanında bulunmuş daha sonra yazılı açıklama ile kendisini yalanlamıştır. Amaaan! nazırım, dert ettiğin şeye bak; bir daha da davos'a gitmezdin olur du biterdi; ne diye kendini yalanlıyorsun.

http://www.aljazeera.com.tr/haber/mehmet-simsek-kendi-sozlerini-yalanladi

(bkz:esed değil)
(bkz:esad bey diyeceksiniz)