osmanlı fetişizmi – Muhalif Sözlük
''osmanlı padişahları şaapmazdı''ya kadar varmış hastalıklı hal. o değil de götü boklu yozgatlı, çankırılı, konyalı ameleler, koca süleyman'a ''ecdadım'' diyor ya, gel de kopma. kanuni hayatta olsa o da kopardı.(u: bgv)
neo-osmanlıcıkla beraber dahada tetiklenmiş gözüksede türk toplumunda her zaman olan fetişizimdir. özellikle osmanlı padişahlarını dini açıdan veliyullahlık makamına taşımak hastalığıyla kendini gösterir. halbuki osmanlı padişahları arasında dini yönden gerçekten islami kural ve kaidelerin hakkını veren tek kişi 2.beyazıd han'dır. bu diğerlerini mendebur bir kafir yapmadığı gibi beyazıd han'ı da murat hüdavendigar'dan ayrı bir yere koymaz. meseleyi "şu padişah içerdi,şu padişah içmezdi" konusuna taşımadan kişileri millete olan faideleri açısından değerlendirmek zorunluluğunu hasıl eden fetişizm. işin özü ; memleketini işgalci gemisiyle terk edip kaçan sultan vahdettin erenler'e karışsa ne olur,karışmasa ne olur? ayrıca tuğrul bey'in abbasi halifesi tarafından bilerek ve isteyerek "dinin direği" olarak tanımlanması tuğrul bey'i kutsal emanetleri savaşla alan yavuz sultan selim'den daha mübah biri haline getirir fakat nedense yavuz ululanırken tuğrul bey pek hatırlanmaz. bu ve bunun gibi bir çok örnek bu fetişizmin sakat bir temele oturduğuna delalet eder.
suyu çıkmış fetişizmdir.
mankurt toplumlarda, insanların gözü kör, kulağı sağır, kalbi uykudadır. bundan dolayı objelere hangi şekli verirsen, fetişizm o şekilde gelişir.
şimdi ki ucubelerin çıkma nedenide budur.

+ abi kavuğa bak. ohhşş fena oldum.
- la olum. ben arabanın arka camına tuğra yapıştırdım.
+ ohhşş deme abi. fena oluyorum.
- topkapının haremi nasıl ama
+ deme deme abi. fena oluyorum vallahi
- içinde yüzlerce hatun vardır
+ allahını seversen deme, kötü oluyorum
- sarışın, esmer, kumral, hadım
+ ulleeeyynnn
- nereye?
+ bir kalıp sabun alıp eve gidiyom. tutmayın beni
ahmet akgündüz modeli tarih yazıcılığının eseridir. fikirtepe'deki iki atrı bir evden, yahud adıyaman'daki şeyhin çıkardığı osuruk fırtınasından cihan devletinin tarihi yazılmaya çalışılınca böyle oluyor.
facebook gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden de iyi prim yapan fetişizmdir. ''yüzde yüz osmanlı'' gibi sayfalar veriyor da veriyor gazı bizim mal anadolu ırkına.

''ecdad tarih yazmış, torun okumaktan aciz'' ile başlayıp, padişahların 24 saat secdeden kalkmamasıyla ilgili duygusal paylaşımlarla günü bitiriyorlar. yakında şu tip örneklerle devam edeceğini düşünüyorum:

ecdad kerhane açmış, torun pezevenklikten aciz''

ecdad kar yağdırmış, torun bere takmaktan aciz''

''ecdad hıyar dikmiş, torun kıçına sokmaktan aciz''
yeni evli çiftlerin padişah ve sultan kıyafetleri giyerek fotoğraf çektirmeleri de bu fetişizme dahildir. sanırsın sultan süleyman'ın torunu allamın anadolulusu!
http://tinyurl.com/nqaesjo (u: vallahi aklıma gelmişti)(u: paint maint bu işlerde yeteneğim olsa yapacaktım benzerini)
osmanlı'ya hakaret varan söylemlerin artması ile halk nazarında daha da yükseleceğinden şüphe bulunmayan tavırdır. sultan süleyman'ın torunu olmasa bile çankırılı diye aşağılanan anadolulu'nun osman beğ'in kutlu yoldaşları ''akçakoca'ya, sungurlu'ya, KonurAlp'e, Aygüt Alp'e, Samsa çavuş'a ve dahi nice alplere ve dahi nice şehitlere ve dahi nice erenlere ve dahi şeyh Edebali'ye soyları dayanması muhtemeldir.