donald trump – Muhalif Sözlük
Abd başkanlık seçimlerinde cumhuriyetçi partinin muhtemel başkan adayı. abd'nin başkanı olmasını istediğim az muhterem pek değerli zat. Başkan olması halinde abd ile ikili ilişkilerimizin hangi yönde gideceği merak konusudur.(bkz:başbuğ)(bkz:yaşasın cumhuriyetçi parti, yaşasın tam bağımsız amerika)(bkz:hillary şaşırma, sabrımızı taşırma)(bkz:abd laiktir, laik kalacak)(bkz:şahlansın ne varsa; alaska'dan kars'a; haydi amerika)(bkz:sonuçta kars'ta bir nato toprağı) (u: gb)
bu söylemleri ancak komedi filmlerinde görebiliriz diye düşünürken amerika içerisinde önemli bir destekçi tabanı bulması amerika'nın durumunu gözler önüne seren siyasi lider. bu açıdan kendisine teşekkür etmeliyiz. bu durum amerikan halkının gelecek için olumlu şeyler vaadetmediğini göstermekte.
meksika sınırına duvar öreceğim çıkışı dahi yetmiştir. 30 yılı aşkındır devam eden kürt terörü ve 4 milyon suriyeli mülteciye rağmen barajı ıkınarak geçen miliyetçi(!) partimize bakın bir de.
tartışmasız tek reisdir.birkaç gündür sayesinde hayatım değişti. bizim kayınbiraderin gazıyla ve artan islamofobinin birgün beni de vuracağı korkusuyla, cumhuriyetçilerin arasına karışıp ''muhtemel'' tehditlerden korunmaya çalışmıştım. kaybeder denen ata oynadım. trump'ın bölge seçim gönüllülerine katıldım. seçim afişini dükkanın camına astım. california mitinginde bayrak salladım, tezahürat yaptım.sonuç mu?20 kasımdaki teşekkür resepsiyonuna davet edildim. evimi republican national committe'dan arayıp, birşeye ihtiyacım olup olmadığını soruyorlar. ayrıca tek bana değil, t.c. cumhurbaşkanı erdoğan'a da yaradı. adam rahat bir nefes aldı. batılı demokratlar adamı yağsız s*kecekti. adam kabuslar görüyordu. saddam hüseyin ve muhammer kaddafi'nin başına gelenlerin aynısı kendi başına gelecek diye ödü kopuyordu. diktatör diye fişlenmişti ve yapılacak herşey reva gözüküyordu. trump'ın kazanmasıyla kabusu bitti. içi rahatladı. artık rahat rahat hareket edebiliyor. zira erdoğan'ı eleştirmeyen ve enteresan şekilde bazen öven tek batılı kişi amerikan başkanı oldu.amerika'nın türkiye siyaseti bile değişti. daha düne kadar pkk/pyd üzerinden hesap yapan amerika aniden durdu ve pkk/pyd'yi s*ktir edip türkiye ile yeniden müttefik oldu.
Dün İncil üzerine yemin ederek, obama'dan görevi teslim almıştır. Gerçekleşen tören mide bulandırıcıdır; bush, obama, clintongiller ve asil amerikan vatandaşları.
Alemlere hızlı giriş yapmıştır. Şu aralar meksika sınırı ve müslümanlar öncelikli problemlerinden. Sınıra öreceği duvarın parasını meksika'ya ödettirmek için ABD'ye ziyarete gelecek olan Meksika başkanına "parayı ödemeden gelme." diyerek rest çekmiştir. Meksika başkanı da ziyareti iptal etmiştir. Amerika'da birileri mr. Trump'a "komşularla sıfır sorun" politikamızdan bahsetmiş olabilir.(u: bgv) "Irak'tan çıkarken bütün petrolünü almalıydık." beyanıyla amerika ile alakalı geyik muhabbetlerinde "amerika'da adam değişir, sistem değişmez aga." diyen derin stratejist abilerin elini güçlendirmiştir.