muhalif sözlük ayın birincisi ödülleri – Muhalif Sözlük
Bu aydan itibaren Uygulamaya koyacagimiz yazmaya tesvik, vefa ve emege saygi odulleridir. Karabudunlu rumuzlu moderatorumuzun fikri olmasi itibariyle ilk odul de kendisinden verilecektir. Bu ay disindaki odul verenler adab geregi gizli tutulacak ve bu hediye verme-alma organizasyonunda koordinasyon ben ve yozgat kralı üçüncü durmuş araciligiyla olacaktir.

Sartlari:

1- bu ay en çok entry girenler kisminda yer alan yazarlar (ilk 15 fakat aktiflige gore daha da az gosterim olabilmekte) ana hedef kitle olarak secilecek ve (b: sadece bkz'dan veya yorum-yargi bulunmayan alintilardan olusan entryler) dusulerek saptanacak en cok entry giren yazar birinci secilecek ve hediye belirttigi adrese yollanacaktir.

2- her ayin ilk gunu saat 00:01'den ayin son gunu 23:59'a kadar olan entryler degerlendirmeye alinacaktir.

3- bir yilda en cok (b: iki) kez odul alinabilir. Bir yil icinde Ucuncu Kez birinci gelenin ayni yazarimiz olmasi durumunda odul ikinciye verilecektir.

4- bu ay en çok entry girenler kısmında değerlendirmeye alınacak entry sayısında alt limit 300'dür. (b: formata uygun açılan 2 yeni başlık veya entry bulunmayan 2 başlığı doldurma 3 entry ile eşdeğer) kabul edilecektir.

5- birinci gelen yazarimiz oduller arasinda secimlik hakkini kullanabilecek ve odulu hediye edecek gönüllü üyemiz, birinci gelen yazarimizin sectigi kategoriye gore kendisinin zevk-begeni ve ekonomik durumunu goz onunde tutarak tercih yapacaktir(mesela kitap secimi yapilirsa kitabin turu ve yazarinin ne olacagi gibi). Hediyelesmenin usulu ve adabi geregi bu karara varilmistir.

Odul;
A- kitap veya dergi
B- muzik cdsi veya film dvdsi
C- hediyelik esya
D- ust siniri 30tl'yi asmayan bir etkinlik bileti

Olarak belirlenmistir. Ayin Birincisi bunlardan istedigini secebilecek ve koordinasyona bildirecek fakat odulun ne ve nasil olmasi gerektigini -hediyelesmenin amaclanmasi bakimindan- belirtemeyecektir.

secimlik hak, bildirilmez veya koordinasyonun tercihine birakilirsa buna gore gonullu uyenin kendi sectigi kategoride odul saglanacaktir.

6- gonullu uyelerimizin sozlukteki resmi statusu en az uyelik olmalidir. Ve bu etkinlige katki anlaminda odul vermek istemesi uzerine teklifi icin katkida bulunabilecegi musait ay tespit edildikten sonra kendisine bildirilecektir. Sozluk disindan olan bir ucuncu kisiden odul verme teklifi kabul edilmeyecektir. Ayin birincisi olacak yazarimiz icin Degerlendirme de -haliyle- yazar statusunu haiz olan admin, moderator, gammaz ve yazarlarin arasinda gozetilecektir. Odul almaya hak kazanan yazarimiz ile odulu hediye edecek gonullu uyemiz ayni kisi olamazlar. Bu durumda koordinasyon odulu o ayin ikincisi olan yazarimiza verecektir.

7- ilgili uyelerimizin ozluk ve iletisim bilgileri tamamen gizli tutulacak, hukuki sorumluluk arzetmesi(u: çalıntı mal, illegal olan objeler) durumunda yalnizca adli makamlarla paylasilacaktir.

8- odul icin birincinin aciklanmasi tarihi her ayin ilk 2 gunu icerisinde olacak ve odul kargo veya postaya teslim edildikten sonra birinciye ozel mesaj yoluyla bildirilecektir.


Emegi gecen herkesi simdiden kutlarim.
sözlüğün canlanması için yapılan bu yarışmanın daha da etkili olması adına tavsiyem, sözlüğün birinci sorunları arasında olan 'başlık açma' nın normal entry'e göre fazladan ek puan almasıdır. sözlükte kim kaç başlık açmış görülebiliyor ise, 3 entrynin 2 başlıkla aynı puan alması gibi olabilir.
katılımcı anlayışımız üzere kızılsakal'a teşekkür ettiğimiz ve formata uygun 2 "başlık açma"nın 3 entry ile eşdeğer kabul edileceğini kuralların maddeleri arasına eklediğimiz yarışmadır.

son güncel yapısı için ilk entryi yeniden okuyunuz!
alt limiti 500 olması gereken yarışma. tabi bu şahsi fikrim. günde 10 entry 300 eder. 10 entry ne? toplasan 10 dk.
yarın saat 00:00 itibari ile sonuçlanıp sözlük yöneticimiz calidasa üstadın anlam ve önemini belirten konuşmasıyla ilk sonucu açıklanacak olan ödül.

daim olması dileğiyle...
bu ayın birincisi sayıma mahal bırakmayacak şekilde şampiyonluğu açık ara önde olan nisan ayı 400 civarı entrysi ve 150'den fazla başlığıyla kizilsakal'dır. tebrik ederim.

calidasa tam sayımı veya resmi açıklamayı yapana kadar ben kendi görevimle ilgilenerek ödül hediye trafiğindeki koordinasyona gireyim.
evet ilk ödülü kazananı açıklıyoruz: kizilsakal

geldiğinden beri 655 entry ile otoriteleri şaşırtmış, adeta bir wonderkid hüviyetine bürünmüştür. ilk altın top ödülünü de böylece almaya hak kazanmış oldu. tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyor ve butona basıyoruz. ya allah, bismillah.. (u: gb)
en fazla şartlar gereğiiki kere kazanabileceğim ödül. calimero çizgi filmi vardı eskiden. meşhur repliği 'ama haksızlık bu' derdi hep.

şaka lan şaka. kural neyse uyulur. ama biraz gayretli sözlük yazarları bekliyorum. rakibim olacak biri hata birileri lazım. açtığım başlık kadar entry giren kimse yok. ha çıkıp ödül için entry girecek varsa girmesin. hadi başlayın..