taksim gezi parkı olayları – Muhalif Sözlük
bir anda gündemi yeniden kendine kilitleyen mevzudur. üç-beş solcu müsvettesinin taksimde bulunan gezi parkına avm yapılıp ağaçların kesileceği iddiasıyla anarşist faaliyetlerin dibine vurduğu olaylardır. istanbul'u ve taksim projesini çok iyi bilmediğim için konuda solcu müsvettelerinin haklılığını veyahut haksızlığını bilemiyoum fakat zibidice polise gider yapıp biber gazını yedikten sonraki zırlamaları insanı gerçektende kendilerinden bir kez daha nefret ettiriyor.
ciddi boyutlara ulaşmış bir anda türkiye'nin belirli merkezlerini etkisi altına almıştır. sosyal medyada 27 sivilin 7 polisin hayatını kaybettiğine dair haberler var. ayrıca yarın için türkiye'nin dört bir yanından grupların istanbul'a doluşacağı haberleri geliyor.
devrim pıtırcıklarının 68 kuşağına özenip devrimci jargonlar anarşist metodlar ile durumdan vazife çıkardıkları olaylardır. calidasa üstada da dedim bunların ipiyle kuyuya inilmez,makinisti belli olmayan lokomotife vagon olunmaz. kimse gaza gelip "türk baharı" gerçekleşeceğine falan ihtimal vermesin. pkk ve yardakçılarının daha ötesinde muhaberatın kontrolüne geçmesi an meselesi olan olaylardır. valla üstad kızma ama çekirdek+cips ile tv'den izleyip siz anarşistlere göre hastalıklı olan devlet anlayışımla "kodumun zibidileri yeyin gazı" deyip göbeğimi kaşıyorum şu anda.(u: aman üstad uyma bu ayyaşlara sen memlekete lazımsın). bu kolpa deniz gezmiş özentilerinin kıytırık ihtilal filmlerinde figüran olmaktansa kendi inkilabımızda başrol oynayalım diyor ve göbeğimi kaşımaya devam ediyorum.
insanların doğasnı savunması güzel(en azından böyle gözükmesi) lakin doğayı koruyoruz çevreciyiz diyen anarşiştlerin hayatı boyunca 1 fidan dikmediği gerçeğide göz ardı edilemez..
siki taşşağına denk iktidar yalakalarının solculara sövdükleri olaylar. bilmedikleri birşey var. orda biber gazı yiyenler solcular değil. orda gazı yiyen bu ülkenin evlatları. bu ülkenin vatandaşları. sadece taksimde yaşayanlar hele hiç değil. akp güruhunun yeni rant yeri ve halk buna isyan ediyor. şakşakçılara duyurulur.
taksim'den başlayıp denizli, adana, ankara, izmit, brüksel, madrid, cenevre, londra gibi şehirlere yayılan olaylardır. ülkücüler eğer güçlenmek istiyorlarsa geride durmaları hata olur. meydanları kaptırmak büyük hatadır. heryeri sarmış bir 'türk baharı' havası varken sessiz sakin durup göbeği kaşıyarak olayları izlemek bu ülke için birşeyler yapmak isteyenlere yakışmayacaktır.
işine giden, evine giden, orda gezen, turist, memur, öğrenci, esnaf, asker, çocuk, şoför ve dahi herkesin polisin hışmından nasibini aldığı olaylardır.

şu başlattı, bu başlattı demek mantıksızlık. bölgedeki herkes alakalı/alakasız cop yeyip, biber gazının tadına bakmış. büyümesinin nedenide bu.
iki foto çekip, iki eser göreyim diyen turist bile isyan ettiyse, polisimizin ne kadar becerikli(!) olduğunun kanıtıdır.

askerin yeminini tutup, milletini koruması ise takdire şayan. gariban vatandaşa su vermiş, yüzünü gözünü yıkamıştır. asker görevini yapmıştır ama görevini yaptığı için yine karalama kampanyaları başlıyacak. ''niye vatandaşa su verdin'' deyip darbecilikle yaftalanacak.

nöbetçinin isyanı ise beni güldürmüştür. korumakla görevli olduğu yerin içine onlarca gaz bombası düşmüş ve kendisi bunu engelliyememiştir. zavallı asker, ne yapacağını şaşırdı. a.m.m'yi de aramayı akıl edemedi. jarjörü boş olduğu için, havaya ateş açıp polisi bölgeden uzaklaştıramadıda.
haberciler bile askerin haline acımış. Show haberde nöbetçinin çaresizliğini vurgulayarak gösterdi.
memleketin heryerinde eylemlerle destek verilen olaylardır.en azından istanbul'dan 700 km uzak olan bir yerde ben öyle görmekteyim. tkpyle beraber -kahrolsun faşizm, tayyip istifa, kızıldere marşı falan okuduk.eh biraz da rahatladık.ray-ban gözlükleri olan çoğunlukta olsa da nike ayakkabılarımda "ben de buradayım" dedim.dün mavi marmara bugün taksim olaylarını protesto...rahatladık lan.

"kimliği göster lan" diyen polis oldukça bir şey değişmeyecektir.sonuna kadar destek.